joi, 6 octombrie 2016

Slanina de porc in saramura - reteta proprie

Slanina de porc in saramura - reteta proprie

ingrediente:

-1 kg de slanina de porc proaspata
-3 litri de apa
-400 grame de sare grunjoasa( ce pe care o folositi la muraturi,nu iodata-ATENTIE)
-20 de boabe de piper
-5 foi de dafin
-o capatana de usturoi.

mod de preparare:

-pegatiti saramura fierband apa impreuna cu sarea,piperul si foile de dafin si un catel de usturoi zdrobit cu lama cutitului,fiebeti cam 5 minute.
-asezati slanina intr-un borcan potrivit pentru aceasta cantitate sau orice vas dar sa nu fie de cupru sau plastic.
-puneti deasupra slaninei ceva greu care sa o tina presata si apoi turnati saramura fierbinte si lasati -o cam 4-5 zile in camara.
-cand o consumati frecati-o cu usturoi zdrobit si piper macinat daca va place mai iute sau boia de ardei dulce sau iute dupa preferinta.
-daca vreti ca slanina sa aibe o usoara aroma de fum o puteti baga la afumatoare la fum rece pret de 2-3 ore inainte de preparare.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu