sâmbătă, 1 octombrie 2016

Supa crema de rosii cu galuste pufoase

Supa crema de rosii cu galuste pufoase

ingrediente:

pentru supa:
-1 kg de rosii
-2 bucati ardei,soiuri diferite
-1/2 kg ceapa
- 1 capatana de susturoi
-  50 grame unt
- 3 linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui
- sare- o lingurita rasa,eventual puneti dupa gust.
-busuioc,cimbru cate o lingurita.
-patrunjel verde si marar verde cate o legatura.
-1 lingura de miere sau zahar.

pentru galuste:
-250 de grame gris sau 10 linguri
-3 oua proaspete
- un varf de cutit de sare

mod de preparare:

supa:
-se taie rosiile cuburi 2-3 cm,ardeii
- se curata de seminte si se taie marunt
-ceapa se curata si se taie rondele,
-usturoiul se curata si se zdrobeste cu lama cutitului
-busuiocul si cimbrul se curata dupa tulpina
-patrunjelul si mararul se toaca marunt si se pun intr-un bol impreuna cu busuiocul si cimbrul.
-intr-o oala de tuci puneti uleiul si cu untul iar dupa ce se topeste untul adaugati ceapa si dupa ce se caleste adaugati usturoiul ,usturoiul nu se prajeste mult fiindca daca se arde va da gust amar supei,
-dupa ce ati calit si usturoiul 1 minut adaugati ardeiul amestecand des compozitia cam 5 minute apoi adaugati rosiile.
-lasati sa fiarba cam 20 de minute,daca doriti ca supa sa nu fie groasa mai adaugati o ceasca de apa.
-opriti supa si lasati sa se raceasca 5 minute apoi bagati-o in blender si blendati foarte bine supa adaugand jumate din condimentele de mai sus si o cana de apa-250-300 ml
-puneti din nou la fiert si adaugati galustele,
-daca vreti ca supa sa iasa mai cremoasa dupa ce au fiert galustele fierbeti in continuare  pana ce mai scade dar la foc mic si fara sa mestecati caci riscati sa zobiti galustele.
-adaugati restul de condimente,puneti capac pe oala si lasati 15-20 de minute acoperit pentru a se aseza aromele.

galustele:
-se separa albusurile de galbenusuri in 2 boluri
-se bat albusurile spuma 5-6 minute ca la bezea
-se adauga sarea si galbenusurile
-se adauga grisul in ploaie pana compozitia devine cremoasa ca smantana dar putin mai consistenta
-se pune compozitia in frigider pentru 20-30 de minute.
-se vor adauga in supa la final incercand mai intai cu o singura galusca iar daca se sfarama mai adaugati putin gris compozitiei.

mod de servire:

-supa se serveste in boluri cu crutoane de paine sau paine prajita
-puteti adauga pentru un gust plin de savoare painii branza de burduf sau cascaval presarate pe deasupra feliei de paine si date la cuptor 2-3 minute pentru a se topi branza.

pofta buna



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu