joi, 20 octombrie 2016

Ciulama de iepure-reteta vanatoreasca

Ciulama de iepure-reteta vanatoreasca



Ingrediente :

- carne de iepure cam 1kg
-7-8 linguri de ulei
-200 grame unt
-6-7 linguri de faina
-600 ml de lapte fierbinte
-sare, piper

Portii: 6

Mod de preparare:

-Se rumenesc in ulei bucatile de carne pe ambele parti. 
-Se toarna apa peste ele, cat sa fie acoperita carnea si se fierbe inabusit (cu capacul pus) 50-60 de minute minute,carnea incepe sa se desprinda de pe os cand e fiarta.
-puteti adauga 2-3 morcovi, o bucatica de telina ,un ardei si  patrunjel cand fierbe iepurele pentru a iesi supa mai gustoasa
-Se strecoara supa si se retine cam jumate din ea. Bucatile de carne se pun pe o farfurie si se tin la cald.
-restul supei il puteti congela
-Intr-o oala se pregateste un sos alb folosind untul, faina si laptele amestecat cu supa amestecand non stop la foc mic pana ce sosul capata o consistenta cremoasa,atentie la foc caci daca e prea tare sosul se va prinde pe fundul oalei si va capata miros de afumat.
- Condimentati cu sare si piper cand e gata.
-Puneti carnea in sos si lasati pe foc mic inca 5-10 minute sa se incalzeasca.

mod de servire:

-se serveste cald cu muraturi asortate si musai un pahar de vin rosu sec
. Daca faceti cantitate mai mare pe care o veti pastra in frigider tineti cont ca sosul alb se va mai ingrosa, trebuie sa-l faceti un pic mai subtire

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu