pastrama de iepure-reteta
Ingrediente:
-1 carcasa de iepure
- 1 ceapa mare
-6-7 catei usturoi
-sare
-piper( macinat sau boabe)
-cimbru
-foi de dafin
-boia dulce sau iute,dupa gustul fiecaruia
-4-5 morcovi
Mod de preparare:
Preparare Bait:
-Se pune intr-o oala apa la fiert.cu sare,ceapa taiata bucati mari,usturoiul zdrobit cu cutitul,piper,cimbru,foi dafin,,boia dulce si morcov
-Se lasa pana da in clocot apoi se ia de pe foc si se lasa cu capacul pe oala pana se raceste.
-In alt vas se pune sare,se da cu sare pe carnea de iepure si se baga in vasul respectiv.
-Dupa ce s-a racit baitul,acesta se toarna peste carne si se lasa o zi,intorcandu-se carnea in vas dupa 12 ore
-Dupa ce se scoate carnea din bait,se pune o zi la uscat.Apoi se unge cu untura sau ulei ,mujdei de usturoi si boia iute si se pune la fum rece 3-4 ore.
-Se lasa o zi fara fum apoi se pune din nou tot 3-4 ore la fum rece .Se scoate de la fum si se lasa 5-6 zile la ustuit.
mod de servire:
-Se serveste cruda sau fripta la gratar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu