vineri, 23 septembrie 2016

Clatite cu dovlecei-retete de sezon


Clatite cu dovlecei-retete de sezon

ingrediente folosite:
- 1kg dovlecei
-650 ml chefir
-10 oua
-ulei de floarea soarelui -2 linguri
-750-800 grame faina
-patrunjel o legatura mare
-o lingurita cu varf de sare,eventual mai adaugati dupa gust.
-bicarbonat de sodiu 1 lingurita-stins intr-o lingura de vin alb sau otet de mere.
-unt sau margarina pentru a unge clatitele,puteti folosi si miere sau orice gem copiii le prefera asa.


mod de preparare:

- dati dovleceii prin razatoarea mica si apoi stoarceti sucul bine.
- bateti oualele bine apoi adaugati sarea,chefirul,patrunjelul tocat marunt si amestecati cu dovleceii.
-adaugati faina treptat pana iese un aluat moale asemanator smantanii.
-adaugati uleiul,bicarbonatul de sodiu amestecand bine apoi lasati aluatul sa se linisteasca si sa ia aromele.
-incingeti putin ulei in tigaia fierbinte si adaugati aluatul de clatite si prajiti bine pe ambele parti pana se fac aurii.


mod de servire:
-calde se servesc unse cu unt sau margarina,puteti folosi ca umplutura si crema de branza sau chiar smantana.
-reci se pot unge cu miere sau gem. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu