luni, 12 septembrie 2016

Reteta pentru mititei (mici ) deliciosi


INGREDIENTE

–1 kg carne tocată (vită, porc, oaie) preferabil putin mai multa de oaie si vita
– 400 ml zeamă de oase de vită
– 6-7 căței de usturoi
– 1 lingură de bicarbonat
–  sare, piper, cimbru, ienibahar, boia de ardei dulce, rozmarin,cantitatea dupa gust,pentru a va personaliza mititeii puteti adauga si alte condimente pentru carne sau puteti face preparatul doar din carne de oaie si vita sau oaie plus porc.

MOD DE PREPARARE

-tocati carnea impreuna cu condimentele daca nu ati cumparat-o deja tocata, -adaugati zeama de oase treptat amestecand energic.

-adugati usturoiul si amestecati cateva minute apoi adaugati si bicarbonatul,eu sting bicarbonatul intr-o lingura de vin rosu sau alb dulce.

-se gusta pasta pentru a verifica daca gustul este perfect si apoi se formeaza mititeii (micii) cam de 5-7 cm lungime si grosimea asemanatoare carnatilor de casa.

-secretul unor mici reusiti sta in ODIHNA preparatului pret de 4-5 ore la rece in frigider, daca se poate puteti sa i lasati si pana a doua zi caci condimentele vor patrunde in carne si o vor aromatiza.

-pentru ca micii sa aibe o aroma unica se vor prepara pe jar de carbune,gratarul fiind bine incins si uns in prealabil cu slanina,se pot praji si in tigaie dar nu vor avea aromele celor facuti la gratar.

-se vor tine pe gratar 2-3 minute pe o parte si apoi inca 2-3 minute pe celalalta parte,apoi in functie de gusturi ii mai lasati maxim 5-10 minute intorcandu-i de 2-3 ori in functie de cum ii doriti,mai uscati sau mai cu seva,eu ii prefer sa musteasca cand ii rup in jumate.

MOD DE SERVIRE:

-se servesc cu paine si mustar ,cartofi prajiti sau muraturi asortate insotiti si de o bere rece sau un pahar de vin dupa gustul fiecaruia.

POFTA BUNA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu