luni, 26 septembrie 2016

Ardei grasi umpluti cu varza alba,rosie si morcovi pentru iarna-reteta de muraturi



ingrediente:

-varza alba si varza rosie
-ardei grasi
-morcovi.
-radacina de hrean
-sare,piper
-marar uscat,cimbru uscat
-foi de dafin.

mod de preparare:

-se prepara saramura: la un litru de apa se pune o lingura de sare -20 grame,preparati sarumra in functie de borcanul pe care l folositi. Preferabil ar fi sa fierbeti apa si apoi sa adaugati sarea,se dizolva mai rapid dar apoi lasati saramura sa se raceasca.
-decupati ardeii la coada si scoateti semintele si nervurile.
-tocati varza marunt ,dati morcovii pe razatoare ,
-amestecati varza cu morocvul ras si apoi indesati compozitia  in ardei,eu folosesc si varza alba si rosie dar nu le amestec,daca vreti sa amestecati nu i nimic rau in asta.
-asezati pe fundul borcanului hreanul,cimbrul,mararul si foile de dafin ,piperul apoi asezati ardeii cu atentie presandu-i usor ca sa stea fix in borcan, adaugati saramura si apoi legati la gura cu un tifon sau puneti un capac in care aveti date 5-6 gauri mici.
-atentie,nu umpleti borcanul cu compozitia  pana la gura ci lasati gol cam 2 cm fiidnca in timpul fermentarii poate da peste moareea ce se va forma deasupra.
Fermentarea va dura cam o saptmana-doua apoi daca vreti sa tineti mai mult preparatul ii puneti capac normal si il tineti la rece,in frigider sau pivnita.

mod de servire:
-scoateti pe o farfurie ardeii si turnati putin ulei de floarea soarelui sau masline in ei si lasati o jumatate de ora la frigider apoi ii puteti taia rondele si servi la friptura.

Un comentariu:

  1. Harrah's Resort Southern California - Mandara Spa & Casino
    Amenities at Harrah's Resort 광주 출장샵 Southern 온라인 바카라 사이트 California · Hotel Room 광주광역 출장안마 · Spa - 3.5-star; 611 guest rooms 광주 출장샵 · Special Features - 2 - 2 queen 광주 출장안마 beds

    RăspundețiȘtergere