sâmbătă, 31 martie 2018

OUL DE PREPELITA-miracolul naturii

Oul de prepelita este un adevarat miracol,


o bomba de sanatate utila tuturor indiferent de varsta de la copii pana la batrani,femei insarcinate sau care au nascut. Oul de prepelita este un bun tratament pentru o multime de boli de la TBC, obezitate,impotentă sau sterilitate masculină, anemie feriprivă, intoxicatii, toxemie, stres, surmenaj, astenie, nevroză astenică, ulcer gastric, boli hepatice, diabet, seboree (aplicatii externe).O cură cu astfel de ouă îmbunătăţeşte calitatea vieţii bolnavilor cronici. Aceste tonice naturale ajută inima să funcţioneze normal, revigorează organismul după perioade intense de stres şi de epuizare. În cazul bolnavilor care au suferit o intervenţie chirurgicală sau care au făcut chimioterapie, ouăle de prepeliţă grăbesc recuperarea. Beneficiile acestei terapii nu se opresc aici, deoarece cura cu ouă de prepeliţă reglează aciditatea gastrică şi digestia. O astfel de terapie pre- şi postnatală vine în sprijinul viitoarelor mame, deoarece le ajută să nască mai uşor, iar după naştere acestea pot să alăpteze mai mult timp. De asemenea, o cură cu ouă de prepeliţă are efecte foarte bune în cazul bolnavilor de dischinezie biliară, TBC şi celor cu afecţiuni ale rinichilor şi ficatului. Şi persoanele supraponderale, cele care au probleme cu imunitatea sau care au un nivel crescut al glicemiei îşi ameliorează starea de sănătate în urma consumului de ouă de prepeliţă.

Se consumă crude, dimineaţa 


Există mai multe scheme de tratament, în funcţie de vârstă şi de afecţiune. Ouăle se consumă crude, dimineaţa, în locul cafelei, şi trebuie să fie proaspete. Se recomandă mai multe cure: cu 60, 90, 120 şi cu 240 de ouă. 

Cura cu 60 de ouă se urmează 30 de zile şi este indicată adulţilor şi copiilor . Copiilor cu vârsta de 4-7 ani li se recomandă cura cu 60 de ouă ţinută timp de 20 de zile (câte trei ouă zilnic).  Copiii pana in trei ani e bine sa nu le administram.

Cura cu 90 de ouă se ţine 30 de zile de către copiii cu vârsta de 8-10 ani (câte 3 ouă zilnic), iar cura cu 120 de ouă este pentru 26 de zile (se recomandă adulţilor şi adolescenţilor cu vârste între 16 şi18 ani. 

În schimb, cura de 240 de ouă se administrează timp de 50 de zile doar adulţilor. 
Persoanelor care nu pot consuma ouăle crude li se recomandă fierberea acestora. 

Daca vreti ca sa consumati oua crude o puteti face si in combinatie cu sucuri de fructe si o lingura de miere,

Ouăle de prepeliţă le-ar putea înlocui cu succes pe cele de găină, deoarece au un conţinut mult mai complex de principii active. Un ou de prepeliţă conţine de cinci ori mai mult fosfor, de opt ori mai mult fier, de şase ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B2 decât unul de găină. Conţine, de asemenea, un întreg complex de vitamine: A, B, D3, E, alături de minerale esenţiale, precum calciu, zinc, potasiu şi sulf. „Efectele miraculoase produse de oul de prepeliţă în organism se datorează proteinelor de calitate superioară din ou, glucidelor speciale, care nu sunt periculoase pentru persoanele cu diabet sau pentru cele care suferă de alte boli înregimul cărora ouăle sunt interzise. De asemenea, ouăle de prepeliţă conţin aminoacizi esenţiali şi factori antialergenici. La fel de valoroase sunt şi enzimele care curăţă depunerile de colesterol de pe pereţii vaselor sanguine”

Din cauza continutului ridicat de colesterol, se recomandă evitarea lor in cazul persoanelor care suferă de boli cardio-vasculare.
Persoanele care nu tolerează oul de găină, trebuie să să fie rezervate si in legătură cu ouale de prepelita.
Consumate crude, ouăle de prepelită provenite de la păsări crescute in conditii precare de igienă, pot transmite germeni nedoriti (Gh. Mencinicopschi).


Cum se beau oale?

Cura cu oua de prepelita se stabileste in functie de boala si varsta. Nu trebuie consumate la intamplare, ci dupa o schema anume. Ouale se beau crude, cu galbenusul intreg, dimineata, pe stomacul gol, prin intepare in dreptul camerei de aer sau amestecate cu foarte putina miere in care, eventual, se adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. Dupa o pauza de 20 de zile (2-3 luni la copii) cura se poate repeta. Este de preferat sa se consume numai oua proaspete, de o zi. De aceea, inainte de a incepe un asemenea tratament, trebuie aleasa cu atentie sursa de la care ne putem aproviziona zilnic.
E bine, pe durata curei sa renuntam la cafea si sa reducem consumul de alcool macar la jumatate. Micul dejun se va servi dupa aproximativ doua ore, sau o jumatate de ora, in cazul bolilor digestive

Reteta oua de prepelita murate

Ingrediente

sfecla rosie - 2 bucati, coapte
apa - 250 ml
otet - 150 ml
sare grunjoasa - 2 lingurite
oua -  50 bucati, de prepelita
zahar - 50 grame
boabe de mustar - 2 linguri
boabe de piper - 1 lingura
foi de dafin - cateva foi

rozmarin - 2 lingurite

Ouale de prepelita se pun intr-o cratita, se acopera cu apa si se pune o lingurita cu sare. Sarea va ajuta ca ouale sa se curete mai usor. Ouale se fierb timp de 10 minute din momentul in care apa da in clocot. Dupa ce sunt gata se scufunda rapid in apa rece si apoi se decojesc.Sfecla se pune pe o hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute, sau pana cand o scobitoare intra usor in centrul unei bucati de sfecla.

Dupa ce sfecla este racita, se decojeste si se taie cubulete. Se poate da si pe razatoarea mare, dar mie imi place sa mananc cubulete de sfecla impreuna cu ouale murate.

Se pregateste apoi amestecul pentru murare: intr-o oala se pun cubuletele de sfecla, apa, otetul, sarea, zaharul, boabele de piper, boabele de mustar, rozmarinul si foile de dafin.
Amestecul acesta se pune la foc potrivit si se lasa sa dea in clocot. Se fierbe timp de 1 minut si apoi se opreste focul si se lasa sa se raceasca putin. La baza borcanelor se pun cubulete de sfecla si zeama, se aranjeaza ouale de prepelita, se pun din loc in loc cubulete de sfecla, se acopera cu zeama si se inchid borcanele. Se pastreaza la rece pana la servire si dupa deschiderea borcanelor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu