Rulouri de slanina cu cartofi-reteta
ingrediente:
-1 kg slanina afumata lata de minim 3-5 cm
- 500 grame cartofi
-sare,piper,boia de ardei dulce
mod de preparare:
-se curata si se spala cartofii
-se taie cartofii si se taie stil pai
-se taie slanina fasii lungi de 4-5 cm si 3-4 mm grosime
-se ruleaza slanina pe cate un pai de cartof si se aseaza in tava cu capatul slaninei in jos si lipite unul de altul ca sa se impiedice desfacerea lor in timpul coacerii.
-se condimenteaza cu sare,piper,boia si se da la cuptor la foc mediu circa 20-30 de minute,eventual verificati daca s-au copt cartofii din interior
mod de servire:
-se vor servi calde cu mustar sau mujdei de usturoi sau muraturi si bineinteles nu are voie sa lipseasca o tuica de prune sau un vin rosu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu