luni, 21 ianuarie 2019

Salam de biscuiti-reteta

Ingrediente:

-2 kg biscuiti simpli
-600 g rahat
-400 g zahar
-4 linguri cacao
-200 g stafide
-1 esenta de rom
-zahar vanilat
-200 g ciocolata alba
-200 g ciocolata neagra
-2 litri lapte sau apa
-6 linguri unt sau margarina
-100 g fulgi nuca de cocos

Mod de preparare:

-se rup biscuitii in bucati mici de circ 1 cm patrat si se amesteca cu stafidele si rahatul rupt bucati mai mici.
-laptele sau apa se pune la fiert si se adauga  zaharul amestecand pana se topeste zaharul
-se adauga untul amestecand iar dupa omogenizare se adauga si cacao,
-se ia de pe foc vasul si se adauga zaharul vanilat cu esenta de rom.
-ciocolata alba si neagra se topeste la bain marie si apoi se adauga laptele preparat mai inainte peste ea.
-compozitia lichida se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si apoi se toarna peste biscuitii amestecati cu rahatul si stafidele amestecand usor compozitia.
-folia alimentara se intinde pe masa si se pune nuca de cocos pe ea
-compozitia obtinuta mai sus se aseaza peste folia alimentara ruland astfel incat sa obtinem forma cilindrica si apoi se pune la racit in frigider.

Mod de servire:

-se serveste rece cu suc de portocale sau limonada

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu